У Дніпрі 4 січня буде хмарно, але з проясненнями. Ні дощів, ні снігопадів синоптики не обіцяють, зазначають на сайті Sinoptik.

За даними метеорологів, повітря в суботу в Дніпрі прогріється до + 2 градусів вище нуля, а ввечері очікується легкий морозець 1 градус нижче нуля.

Надзвичайно тепло 4 січня в Дніпрі було в далекому 1902 році, тоді в місті насолоджувалися до 10,2 градусів вище нуля. А найхолодніше – в 1908 році, тоді вдарили сильні морози до 25 градусів нижче нуля.

Погода в Україні 4 січня, Укргідрометцентр

У православній традиції в цей день, 4 січня, відзначали день пам'яті святої Анастасії. Вважалося, що Анастасія – покровителька легких пологів і здорової вагітності. До неї зверталися з молитвою жінки, яким належало незабаром народити дитину.

Популярні новини зараз

А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Вважалося, що, якщо в цей день почати вишивати рушник, він допоможе успішному завершенню пологів.

Якою була погода в день святої Анастасії, таку слід було очікувати і в листопаді. Якщо в цей день хмари наполегливо рухаються по небу проти вітру, то незабаром почнеться снігопад. Білі хмари віщували потепління, важкі темні хмари – до бурі зі снігом.

Нагадуємо, що протягом 2019 року погода в Україні відновила чимало температурних рекордів, деякі з яких трималися більш століття.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптики попереджають, що холодної зими в Україні може не бути.

Також портал Знай.uа писав, що в українських Карпатах на горі Піп Іван Чорногірський температура повітря становить -11 градусів морозу.