У Дніпрі 5 січня очікується похмура, сніжна погода. До вечора мокрий сніг потроху припиниться. Про це розповіли фахівці сайту Sinoptik.

Як повідомляється, в цей день в Дніпрі буде не більше 1 градуса тепла, як вдень, так і вночі.

Надзвичайно теплим цей день, 5 січня, у Дніпрі був в 1952 році, тоді городяни упревали у 8-градусному теплі. А надзвичайно холодним – в 1894 році і в 1935 році, тоді дніпряни мерзли в 30-градусний мороз.

Погода в Україні 5 січня, Укргідрометцентр

У православних традиціях в цей день, 5 січня, шанували пам'ять святих Феодула і Саторнина. У цей день починали готуватися до святкування Різдва: кутю готували заздалегідь, а будинок ретельно мили і прибирали.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показати ще

Якщо у цей день дули сильні вітри, то говорили, що до осені слід чекати багатого врожаю. По тому, якою була погода у цей день, помічали, яким буде весь майбутній листопад.

Крім того, якщо весь пісний період перед Різдвом був ясним і зоряним, то і пшениці буде багато. Сніг і морози обіцяли спекотне, щедре літо і теплу осінь. Якщо в цей період висіли над землею тумани, то й літо буде таким же туманним і дощовим, а урожай вимокне в полях.

Нагадуємо, що протягом 2019 року погода в Україні відновила чимало температурних рекордів, деякі з яких трималися більш століття.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптики попереджають, що холодної зими в Україні може не бути.

Також портал Знай.uа писав, що в українських Карпатах на горі Піп Іван Чорногірський температура повітря становить -11 градусів морозу.