Випускниця Криворізького державного педагогічного університету перетворила стіни теплиці навчального закладу в справжній витвір мистецтва. Детальніше про мурал студентки розповідає телеканал "Рудана" у своєму сюжеті.

Мурал "Хащі" з'явився на стінах теплиці зовсім недавно – його автором стала випускниця бакалаврату художнього-графічного відділення факультету мистецтв Валентина Байдужняя.

У Кривому Розі студента намалювала барвистий мурал Хащі / фото: Рудана

Розпис стін зайняв у неї близько двох тижнів, роботу вона розпочала ще 8 червня. За цій час вона зіткнулася з безліччю труднощів – погодні умови (Валентина переживала, що її малюнок може елементарно змити дощ), відсутність деяких кольорів у продажу та інше. У проекті їй допомагали подруги в якості практики – група з чотирьох студентів, яких призначили викладачі.

Повідомляється, що мурал "Хащі" став частиною захисту кваліфікаційної роботи Валентини. Теплиця університету знаходиться в людному місці, тому саме її стіни студентка запропонувала для створення масштабного яскравого малюнка.

Популярні новини зараз

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Показати ще

У Кривому Розі студента намалювала барвистий мурал Хащі / фото: Рудана

Дівчина розповіла, що малюнок здебільшого представляє з себе орнамент, оскільки в ньому міститися віддзеркалені елементи. Вона також ретельно підбирала кольори і зображення – задумкою Валентини було зробити малюнок максимально зрозумілим і барвистим.

Казкові «Хащі» продовжили цикл арт-об'єктів університету, які створюють студенти та викладачі факультету мистецтв.

Нагадаємо, що в Дніпрі масово ліквідують стихійні звалища.

Як повідомляв портал Знай.иа у Ботанічному саду Дніпропетровського Національного Університету ім. Олеся Гончара розцвів дикий банан.

Також Знай.иа писав, що дніпрянам показали Соборну площу в 80-их.