В Обласній раді Дніпропетровської області стався черговий скандал – журналістів відмовилися впускати на конкурс за призначенням головного лікаря Дніпровської обласної психіатричної лікарні. Про подробиці події розповідає телеканал "ДніпроТВ".

Повідомляється, що в середу, 24 червня, о 14:00 має відбутися конкурс на призначення головного лікаря в Дніпровську обласну психіатричну лікарню, однак в ОДА вирішили провести засідання комісії без представників преси. Журналісти "ДнепрТВ" заявляють, що це говорить про непрозорість призначення.

Журналістів не пустили в будівлю Облради / скріншот з відео

Що дивно, губернатор Дніпропетровської області Святослав Олійник виставив кандидатуру лише однієї людини – Андрія Антоновського. Дана людина вже відома медичному суспільству – багато років тому він був головою відділення неврозів, проте звільнився за власним бажанням і припинив лікарську практику.

Згідно з чинною нормативно-правовою базою, особа, яка припинила лікарську практику більше трьох років тому, не може просто повернутися в медицину без підтвердження своєї кваліфікації, а тим більше займати посаду головлікаря спеціалізованої психіатричної лікарні.

Популярні новини зараз

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Андрій Антоновський / фото: Facebook Андрія Антоновського

Андрій Антоновський не мав лікарської практики більше семи років і при цьому є єдиним кандидатом на посаду головлікаря. Більш того, завдяки діям голови облради Олійника він, всупереч чинній нормативно-правовій базі, вже фактично керує психіатричною лікарнею кілька місяців.

Знімальна група "ДніпроТВ" збиралася відвідати засідання конкурсної комісії, щоб зафіксувати грубе порушення, проте їх відмовилися пускати. Згідно з чинним законодавством, облрада перешкодила журналісткій діяльності, за що передбачена кримінальна відповідальність.

Нагадаємо, що депутат Дніпровської міської ради заразився коронавірусом COVID-19.

Як повідомляв портал Знай.иа, пенсіонерка з Дніпра присоромила "Слугу народу" за розкішний обід у ресторані.

Також Знай.иа писав, що Борис Філатов прокоментував скандальний обід "Слуг народу" в ресторані "Репортер' ".