У річці Дніпро відпочиваючі помітили на пляжі незвичайних для прісного середовища істот – у воді плавали медузи. Відповідним відеороликом поділився очевидець події Олексій Калачиников для видання "Інформатор".

Мешканці міста вже багато років розповідають легенди про те, що в Дніпрі під мостами водяться величезні соми, які їдять людей. Інші ж були переконані, що склад води настільки змінився, що відпочиваючі можуть зрости хвости. Проте, все це не більш ніж міфи. Але в цей раз у водах Дніпра виявили дивну знахідку.

Олексій Калачиников розповів, що виявив у воді медуз. Їх виявили на невеликому пляжі, розташованому з боку Придніпровська в лісі. Знахідка не на жарт налякала відпочиваючих.

Провідний біолог навчально-наукового комплексу "Акваріум" Лариса Єрух розповіла, що боятися нічого, оскільки це нормальне явище.

Існує прісноводна медуза — вона, звичайно, дуже рідкісна, але зустрічається і в Дніпрі. Більше того для нашої річки — це не новина, вони зустрічалися і раніше, повідомила біолог.

Популярні новини зараз

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

Як виявилося, відпочиваючі помітили в Дніпрі нікого іншого, як різновид прісноводних медуз Craspedacusta sowerbii. Медуза-хрестовик зустрічається в річці Дніпро і в річці Самара ще з 80-х років минулого сторіччя. Вони можуть досягати від 2 до 4 см в діаметрі, мають жалкі клітини, які для людей не представляють ніякої небезпеки, адже краспедакуста харчується планктоном.

Нагадаємо, що у Дніпрі з'явилися собаки, які очищають узбережжя від сміття.

Як повідомляв портал Знай.иа, неподалік Дніпра в річці Самара місцеві рибалки виявили медуз.

Також Знай.иа писав, що в озері дніпровського парку Глоби з'явилися незвичайні пташенята.