У Дніпрі рибак став володарем відразу двох вражаючих трофеїв, які попалися йому на гачок. Детальніше про улов розповів рибак Ярослав Злий на своїй сторінці в Facebook.

Як розповів сам Ярослав, 20 липня йому на вудку попалися двоє справжніх монстрів – здорові жерехи. Спіймати удачу за хвіст йому вдалося на завершення трудового дня. Більш того, в середу, 22 липня, чоловікові знову вдалося зловити жереха, тільки вже одного.

Дніпрянин зловив рідкісного жереха / фото: Ярослав Злий в Facebook

Користувачі мережі уражаються, як Ярославу вдається ловити жерехів, адже це досить складна риба для лову. Приятелі похвалили рибака і привітали з непоганим уловом.

Відомо, що жерех є досить рідкісною рибою. Це пов'язано не з тим, що він є вимираючим видом, а з тим, що його досить складно знайти і зловити. Ця риба виростає до 120 см в довжину і ваги в 12 кг. Але зазвичай розмір не перевищує 80 см, а в середньому становить 40 — 50 см при вазі 1,5 — 2 кг. Може жити до 15 років.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

Дніпрянин зловив рідкісного жереха / фото: Ярослав Злий в Facebook

Зазвичай жерех проживає в рівнинних річках і уникає водойм зі стоячою водою. Він любить триматися на поверхні течії в гирлах впадають дрібних річок і після перекатів. У таких місцях жерехів можна зустріти великими зграями. А ось де цю рибу не знайти, так це у водоймах зі слабкою течією, озерах і водосховищах.

Жерех не має особливого значення з точки зору промислового рибальства, оскільки не володіє видатними смаковими якостями й рідко тримається великими зграями. Однак є популярним об'єктом лову у рибалок-любителів. Особливо — у спінінгістів.

Нагадаємо, що у Дніпрі на гачок рибака попався справжній трофей – риба головень.

Як повідомляв портал Знай.иа, під Кривим Рогом жителі вже кілька днів змушені терпіти огидний запах від водоймища, в якому масово загинула риба.

Також Знай.иа писав, що в Дніпрі рибалка зловив 10-кілограмового товстолобика.