13 липня, під час спроби евакуювати тіло свого загиблого командира лейтенанта Дмитра Красногрудя, Ярослав Журавель отримав смертельне поранення у ворожій засідці неподалік селища Зайцеве. Він до останнього уникав можливості потрапити в полон.

Коли розвідник 35-ї бригади Дмитро Красногрудь підірвався на розтяжці, Ярослав Журавель і медик Микола Ілін вирушили в «сіру зону», щоб забрати тіло командира, пише Інформатор.

ОБСЄ домовилося з бойовиками так званої «ДНР» про режим перемир'я. Українські військові були одягнені в білі жилети і каски, проте бойовики відкрили вогонь.

Медика Іліна вбили, а Ярослав Журавель кілька днів, будучи пораненим, намагався дістатися до української території. Журавель самостійно наклав собі джгут, щоб зупинити кровотечу. Деякий час український безпілотник знімав пораненого розвідника, але незабаром сержант зник із зони видимості. Три дні поспіль бойовики не дозволяли проводити пошукову операцію.

Популярні новини зараз

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Тіло Дмитра Красногрудя віддали 15 Липня, Миколи Іліна — 16 липня. Тіло сержанта Ярослава Журавля бойовики передали 21 липня.

3 серпня на сайті президента України з'явилася петиція про надання сержанту ЗСУ, Журавлю Ярославу Сергійовичу, звання "Героя України" (посмертно).

Вчора, 5 серпня Володимир Зеленський підписав Указ № 304/2020 «про відзначення державними нагородами України».

Володимир Зеленський, фото: Прес-служба президента

За мужність і самовіддані дії, виявлені при захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, посмертно нагороджені старший солдат ігор Вівчаренко, сержант Ярослав Журавель, сержант Микола Ілін, сержант Олексій Золін і лейтенант Дмитро Красногрудь.

"Імена героїв, які віддали життя за територіальну цілісність і незалежність України, назавжди залишаться в пам'яті поколінь українців. Їх подвиг, непереборну силу і любов до Батьківщини неможливо виміряти ніякими нагородами. Дякуємо кожному військовому, який захищає Україну та кордони нашої держави", - підкреслив Володимир Зеленський.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Чернівцях задзвонили дзвони на честь героя-загинув, рятуючи бойових побратимів

Як повідомляє портал «Знай.иа» Український юнак врятував 5 дітей і став наймолодшим кавалером ордена " За мужність"

Також «Знай.иа " писав, що Юний дніпрянин отримав орден "За мужність" - накрив собою гранату, захищаючи малюків