У Дніпрі скасують картонні учнівські квитки для школярів, видавши їм натомість оновлений варіант з електронною системою всередині. Детальніше про це розповіли фахівці департаменту гуманітарної політики міськради Дніпра для ДніпроTV.

Читайте Знай в Google News!

На даний момент учні середньоосвітніх шкіл Дніпра користуються картонними квитками, які дають їм можливість безкоштовного проїзду в електротранспорті. Вже з 15 Вересня 2020 року їх анулюють, а їм на зміну прийдуть більш нові, пластикові аналоги.

Крім відмінності в матеріалі, пластиковий учнівський квиток дозволить дітям не тільки безкоштовно їздити в тролейбусах і трамваях, а й отримають знижку на відвідування закладів культури, відвідувати безкоштовні спортивні або творчі секції.

Популярні новини зараз

Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки"

Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку

Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів

Централізованого опалення може більше не бути: людей шокували заявою

Показати ще

Даний аналог буде вбережений від підробок і буде видаватися особисто на кожного учня після реєстрації в онлайн-кабінеті. Як повідомляють фахівці департаменту гуманітарної політики, щоб отримати такий квиток батькам необхідно зареєструвати дитину в системі, після чого, протягом 10 календарних днів, буде видана пластикова карта.

За допомогою такого квитка учень зможе самостійно контролювати свої домашні завдання, розклад занять та інше через онлайн-кабінет. Разом з картою школярам видадуть календарі, щоденники, стікери і список гуртків, які вони можуть відвідувати безкоштовно.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Дніпропетровській області потонув 7-річний хлопчик, який відправився на відпочинок в Безкоштовний Дитячий табір.

Як повідомляв портал Знай.иа, у МОЗ розповіли про умови відкриття навчальних закладів.

Також Знай.иа писав, що у Дніпропетровській області під час святкування випускного вечора школярі масово отруїлися стравами, що подаються.