Правоохоронці викрили злочинну групу, яка взяла людей у рабство, влаштувавши трудовий табір в Апостолівському районі (Дніпропетровська область). "Ув'язнені" виконували важку роботу практично задарма.

Як повідомляє пресслужба поліції Дніпропетровської області, схему придумали і втілили в життя шестеро людей з міста Апостолове. У 2019-2020 році вони вербували людей, жертв вибирали спеціально із вразливих верств населення. Зловмисники обіцяли надати їм житло, харчування та пристойну зарплату.

В результаті довірливі люди опинилися у бараках з жахливими умовами. Тут їм належало ночувати, а вдень - важко працювати в полях. Слідчі вже опитали постраждалих і свідків: ті підтвердили факт трудової експлуатації.

Поліція провела обшуки за місцем прописки фігурантів. Зокрема, у "рабовласників" знайшли майже 300 тисяч гривень готівкою, більше тисячі пачок цигарок, 650 літрів спирту, комп'ютерну техніку.

Популярні новини зараз

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Показати ще

Проти зловмисників порушили кримінальну справу за статтею "Торгівля людьми", їм загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що на Тернопільщині лікар попався на ганебному вчинку з дітьми, і йому зовсім не соромно.

Також раніше портал Знай.uа писав, що досвідчений лікар пригрозила швидким закриттям шкіл і дитсадків: "Я боюся"

Також портал Знай.uа писав, що дівчина вирвалася з сексуального рабства і розкрила моторошну правду всій Україні: "Мене продали турку"