У Кам'янському курсантка 2-го курсу ДДУВС надала першу домедичну допомогу чоловікові, у якого стався напад епілепсії на виборчій дільниці.

Про це повідомила пресслужба Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

26 жовтня, під час несення служби спільно зі співробітниками поліції на одній з виборчих дільниць міста Кам'янського, курсантка Ольга Бойко надала першу домедичну допомогу 52-річному члену виборчої комісії, якому стало погано.

Чоловік з нападами судом втратив свідомість і впав на підлогу, прямо посеред ділянки. Ольга не розгубилася і кинулася на допомогу чоловікові.

курсантка, фото: ДДУВС

Популярні новини зараз

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

"Я згадала все, чого нас вчили на тактичній медицині. Вийшло так, що мені допомогла жінка, одна з членів виборчої комісії. Ми перевернули чоловіка на бік. Потім я попросила людей знайти щось, щоб покласти під голову. Щоб уникнути травмування, ми зафіксували голову і тулуб чоловіка. Потім я зателефонувала за номером "103", - розповідає Ольга.

"Невідкладна допомога" приїхала через 13 хвилин. Кілька разів чоловікові ставало краще, потім його стан знову погіршувався. Весь цей час курсантка була поруч, тримала руки і ноги, якими хворий неконтрольовано розмахував.

курсантка, фото: ДДУВС

За словами медиків, які прибули на виклик, у громадянина за невеликий проміжок часу сталося кілька епілептичних припадків. Після проведеної лікувальної терапії, чоловік ще довго не міг прийти до тями, він не розумів, що з ним сталося, втратив пам'ять. Коли йому стало легше, від госпіталізації відмовився.

"Коли приїхала бригада, я видихнула з полегшенням. Ті 13 хвилин видалися вічністю, я розуміла, що здоров'я чоловіка в моїх руках, і що навіть один необережний рух може коштувати йому життя"– згадує курсантка.

курсантка, фото: ДДУВС

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Львові патрульні врятували чоловіка, якому "відбило" пам'ять: "де я?"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Під Дніпром копи зняли жінку з даху недобудови: "Кричала, що вб'є себе"

Також «Знай.иа " писав, що Львівські копи врятували дитину від п'яної матері: "він просить їсти ,а вона хропе на лавочці"