У ряду найрізноманітніших салатів є один, який вже давно і міцно увійшов в наше життя. Багатьом знайомий саме салат "Цезар" з куркою і сухариками.
У "Цезарі" існує три основні компоненти – це сухарики, курка і соус. Від способу їх приготування буде залежати смак майбутнього салату.
Ми розповімо, як зробити справжній Цезар з куркою і смачною заправкою, а також поділимося кількома кулінарними лайфхаками.
Цезар з куркою і сухариками
Пропонуємо приготувати версію страви, яку вважають класикою. У вас вийде 4-5 порцій салату.
Інгредієнти:
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
Оплата комунальних послуг: що обов'язково потрібно перевіряти, щоб не втратити гроші
Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
- 2 невеликих курячих філе, трохи спецій для курки і шматочок вершкового масла;
- великий пучок салату ромен;
- 50 г пармезану;
- 10 помідорів чері.
Для сухариків:
- половинка білого багета (можна злегка зачерствілого);
- сіль, перець за смаком;
- 2 зубчики часнику;
- трохи оливкової олії для смаження.
Для соусу:
- 2 сирих курячих яйця (знадобляться тільки жовтки);
- 2 ч. л. вустерського соусу;
- 2 ст. л. лимонного соку;
- 3 ст. л. оливкової олії;
- сіль, перець за смаком.
Приготування:
1. Філе курки помити, просушити паперовим рушником. Приправити спеціями, посолити і поперчити.
2. На сковороді розтопити шматочок вершкового масла з рослинним. Коли суміш добре нагріється, покласти на сковороду куряче м'ясо.
3. Приготувати крутони, поки філе підрум'янюється. На іншій сковороді розігріти оливкову олію, на неї висипати дрібно порубаний часник. Коли він зарум'яниться, його потрібно прибрати зі сковороди і викласти на неї порізаний кубиками багет.
4. Коли сухарики стануть хрусткими - посолити. Крутони можна приправити сушеними італійськими травами. Після викласти на серветку і дати охолонути.
5. Ромен добре промити під проточною водою. Покласти на паперовий рушник.
6. Помідори помити. Кожен томат розрізати на половинки.
7. Пармезан натерти на тертці.
8. Приготуємо соус: прокип'ятити яйця протягом 1 хвилини. Витягти жовтки. Кулінарна хитрість № 1 - це буде легше зробити, якщо перед варінням проколоти яйця з тупого боку.
9. Жовтки змішати з лимонним соком, оливковою олією, вустерським соусом, сіллю і перцем. Збити. Додати сіль і перець за смаком. Ставимо в холодильник.
10. Збираємо салат: велику салатницю натерти зсередини зубчиком часнику (кулінарна хитрість № 2).
11. На дно посуду викладаємо крупно нарізані листя салату.
12. Зверху салату - куряче філе. Його треба не тонко нарізати по діагоналі шматочками.
13. Прикрашаємо салат помідорами черрі, додаємо крутони.
14. Поливаємо салат охолодженим соусом.
15. Посипати салат тертим пармезаном і подати на стіл.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, раніше Апетитна історія легендарного салату "Цезар", ось до чого доводить " сухий закон"
Як повідомляє портал «Знай.иа» Улюблений усіма рецепт: салат "Цезар" з анчоусами
Також «Знай.иа " писав, що Ці кулінарні помилки перетворили страви на справжні шедеври