Кожен власник кішки чи собаки знає, як багато часу та сил займає процес видалення шерсті з килимових покриттів. Втім, спростити завдання можна, скориставшись однією побутовою хитрістю. Про це пише інформаційний портал ua-vestnik.

Початок линяння домашнього улюбленця означає лише одне - шерсть буде скрізь. Найсильніше страждає килимове покриття, адже кішка чи собака навряд відмовиться поніжитися на теплій пухнастій поверхні.

Шерсть тварин, фото з вільних джерел

В результаті килим отримає додаткове утеплення у вигляді шерсті домашнього улюбленця. Звичайний пилосос не завжди допоможе привести до ладу килим, прибравши всі шерстинки. Досвідчені господині рекомендують скористатися звичайною гумовою рукавичкою.

Рукавичку радять злегка змочити водою, а потім протерти найпроблемніші ділянки. Шерсть буде легко відчіплюватися від килима, в тому числі з довгим ворсом.

Популярні новини зараз

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Показати ще

Кіт линяє. Фото: скрін youtube

Якщо від шерсті потрібно очистити диван або крісло, то можна взяти звичайну губку для миття посуду. Її слід злегка змочити і протерти поверхню.

Водночас кількість шерсті на килимах та меблів можна зменшити, якщо регулярно вичісувати домашнього улюбленця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, люблять тренування і ненавидять самотність: 4 породи собак, які відмінно підходять для сімей з малюками.

Також наш портал інформував, зараз же подивіться, де спить ваш кіт: улюблене місце пухнастика допоможе розкрити небезпеки вашого будинку.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, шерстяний апокаліпсис скасовується: як врятуватися в період линяння кота, кілька ефективних порад.