Домашні тварини складно переносять зимовий період, адже їм майже нема чим поласувати. Однак власники можуть урізноманітнити раціон птахів, щоб вони не хворіли та несли яйця.

Не всім українцям по кишені забезпечити ідеальні умови для курей, як це роблять на птахофабриках, але прогодувати тварин їм під силу. Взимку зазвичай збільшують порцію корму, тому що птахи витрачають більше калорій на обігрів тіла, а також активно дають зернові - кукурудзу, пшеницю або ячмінь, пише "womanlife".

Курка, Главком

У холод важливо давати вологу мішанку, вона має становити 30% від усього раціону. Її варять з крупи, картоплі та риб'ячого жиру. Також можна додавати шматочок крейди. Проте годувати вологим кормом варто окремо сухого, 4 рази на добу.

Птахам для виведення чіплят рекомендується вмішувати в корм білок, наприклад, борошно кісткове або яєчну шкаралупу. Також не завадить ввести в раціон вітаміни - буряки, кабачки, моркву, гарбуз і капустяне листя. Не забувайте давати зелень, особливо молодим птахам. Господарі зазвичай з літа засушують різні трави, кропиву, конюшину.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Курка, фото: Российская газета

Також молодняку ​​буде корисний подрібнений ракушняк, що продається в сільськогосподарських магазинах, та джерело білка та жиру – макуха. При хворобах, худобі та линянні варто купити мінеральні добавки в корм.

Нагадаємо, підживлення деревною золою: як правильно використовувати добрива на городі

Раніше ми писали про те, що залишимося без урожаю вишні: як правильно обрізати гілки, щоб потім не викладати купу грошей за покупну

Як повідомляв Знай.ua, чому кожен має завести на підвіконні кактус: на що здатні "колючі друзі"