Квіти у горщику часто стають універсальним подарунком, для людей, які полюбляють їх розводити.

Та є декілька народних прикмет та забобон, які пов’язані з таким подарунком. Варто взяти їх до уваги, якщо збираєтесь подарувати або прийняти у дарунок таку рослину.

Кімнатні рослини. Фото: скрін youtube

Ще з давніх-давен говориться, що подаровані квіти у горщику можуть призвести до негараздів у фінансах та особистих стосунках. Ніби то родинні зв’язки можуть зруйнуватися, або погіршитися.

Поганим знаком вважається такий подарунок через те, що квіти потребують вашого контролю та догляду. Вірити чи ні, справа кожного, але є більш реальні причини, коли квіти у горщику – погана ідея для подарунку.

Популярні новини зараз

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Показати ще

Догляд

По-перше – отримувач буде зобов’язаний за ними доглядати. У нього може не бути банально часу та досвіду догляду за такими рослинами, тому вони можуть швидко загинути. Перед даруванням варто уточнити, чи полюбляє він такі рослини, але якщо сумнівів не виникає - даруйте.

Кімнатні рослини. Фото: скрін youtube

Алергія

По-друге – подарунок може стати причиною алергії. Якщо у отримувача є негативна реакція на рослину, вона може стати навіть небезпечною для життя.

Мало місця

Маленький простір може бути просто не призначений для рослини у горщику. Окрім цього є ризик, що подарунок може не вписатися в інтер'єр, через що викличе непримні враження.

Якщо волієте подарувати квіти, але не знаєте, чи любить людина квіти у горщику, варто краще дарувати звичайний букет. Він не потребує додаткового догляду та місця у квартирі.

Нагадаємо, портал Знай інформував, хризантеми будуть цвісти довше: що робити з квітами восени

Раніше на порталі Знай повідомлялося, залишимося без урожаю вишні: як правильно обрізати гілки, щоб потім не викладати купу грошей за покупну

Також, наш портал інформував, чому кожен має завести на підвіконні кактус: на що здатні "колючі друзі"