Чимало любителів "скрасити" своє проведення часу на унітазі беруть з собою телефон, але таке заняття може згубно позначитися на здоров'ї. Гортання соцмереж на унітазі може завдати навіть більшої шкоди організму, ніж мікроби, які ховаються на поверхні раковини, дверних ручках та звичайно ж вашому смартфоні.

Гастроентеролог доктор Сетхі попередив, що звичайне гортання соцмереж "на троні" може призвести до серйозних проблем із вашим здоров'ям.

Унітаз, скріншот: Youtube

Про це він розповів на своїй сторінці в TikTok.

У відеоролику лікар, який пройшов навчання в Гарварді та Стенфорді, сказав, що, хоча сидіння з телефоном у руках на унітазі це здавалось би невинне заняття, це насправді веде до серйозних наслідків.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

"По-перше, використання телефону під час випорожнення може призвести до тривалого сидіння в туалеті, що може спричинити напругу та тиск на пряму кишку та анус", - пояснив доктор Сетхі.

Унітаз, скріншот: Youtube

Медик розповідає, що довге засиджування на унітазі призводить до таких неприємних захворювань, як геморой, анальні тріщини та навіть випадання прямої кишки.

Геморой – захворювання, характерними ознаками якого є розширення, запалення і тромбоз вен прямої кишки та заднього проходу із формуванням патологічно збільшених гемороїдальних вузлів. Це в свою чергу призводить до болей та крові у калі.

Анальні тріщини, що є невеликими розривами слизової оболонки заднього проходу, зазвичай супроводжуються кров'ю і гострим болем під час або після випорожнення.

Смартфон. Фото: Youtube

Випадання прямої кишки - коли частина товстої кишки опускається в задній прохід, зустрічається рідше, ніж ці стани, але має багато тих же симптомів, що і геморой. Однак, на відміну від геморою або анальних тріщин, воно є хронічним та прогресуючим, тобто не пройде сам собою.

Нагадаємо, сезон застуди стартував: лікарі підказали, як захистити організм за допомогою домашніх засобів

Як повідомляв "Знай.uа", всього 1 хвилина і спатимете без задніх ніг: лікар розповів, як швидко подолати безсоння за допомогою дихання

Знай.uа писав, чому краще не вставати вночі в туалет - чим це обернеться для вашого здоров'я і що кажуть народні прикмети