Колорадські жуки завдають дуже багато клопоту городникам, адже здатні з’їсти всю картоплю та баклажани.

Активізуються вони весною, коли картопля вже зійшла та набрала зелені. З часом вони можуть винищити абсолютно всі плоди, а це вплине на урожайність. Деколи навіть рясне кропіння не допомагає в боротьбі з цими шкідниками.

Подбати про майбутній врожай можна вже зараз, щоб весною повністю забути про проблеми.

Колорадський жук, скріншот: YouTube

Корм для зимівлі

Популярні новини зараз

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Шкідникам не варто залишати корму на зимівлю. Принадою для колорадських жуків вважається будь-яке бадилля, що залишається на городі. Тому варто абсолютно всі залишки рослин зібрати та спалити, щоб від них залишився тільки попіл. Так зиму шкідникам буде пережити набагато складніше і наступної весни їх зовсім не буде, або залишаться лише поодинокі жуки.

Розчин посліду

Для того, щоб позбутися цих шкідників повністю, після прибирання городу полийте грунт розчином курячого посліду та добре перекопайте землю. Після поливу землю треба добре перекопати.

Обприскування картоплі, скріншот: YouTube

Лушпиння

До настання заморозків можна перекопати землю з лушпинням цибулі, або часнику. Робити це варто пізньої осені. Це також може допомогти в боротьбі з колорадськими жуками.

Вода і аміак

Розчин води та аміаку також добре допомагає від колорадських жуків. Город потрібно рясно полити розчином, але він повинен бути слабким, не занадто концентрованим.

Попіл

Ще одним чудовим засобом боротьби проти колорадського жука є попіл. Його варто рясно розсипати по ділянці і шкідники не будуть турбувати рослини пару років.

Зола, скріншот: YouTube

Нагадаємо, портал Знай інформував, обов'язково закопайте квіти чорнобривців в землю: навіщо це робити і як вплине на город

Раніше на порталі Знай повідомлялося, навіщо досвідчені городники поливають малину перед холодами: секрети осіннього догляду, які гарантують урожай

Також, наш портал інформував, копаємо пісок, а після - збираємо тирсу: модні способи зберігання кабачків, гарбуза та моркви