Уряд України продовжив засвіти в банку для пенсіонерів в Ощадбанку ще на три місяці. Так вони дадуть людям більше часу пройти перевірку, щоб отримувати пенсії. Тепер клієнти банку можуть до 31 березня 2024 року пройти всі необхідні процедури.
Це рішення, затверджене на засіданні Кабінету Міністрів, було представлено Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України через офіційну сторінку у Facebook. a>

Термінал "Ощадбанку", скріншот: YouTube

Згідно з постановою, термін фізичного огляду клієнтів в Ощадбанку продовжено до 31 березня 2024 року. Це стосується осіб, які внутрішньо переміщені і перебували на обліку до 24 лютого 2022 року.

Важливо зазначити, що розрахунки пенсій продовжуватимуться навіть у разі, якщо Пенсійний фонд України отримає від банку інформацію про відсутність операцій за рахунком протягом шести місяців поспіль.

З 1 січня 2024 року пенсії в таких випадках не зараховуватимуться на рахунки одержувачів, доки вони не пройдуть фізичну ідентифікацію.

Ці зміни стали результатом роботи Координаційного штабу щодо забезпечення реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб, що відображає увагу уряду до важливих аспектів соціального захисту громадян, які перебувають в умовах конфлікту.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще