Зима - сезон, коли організму потрібно якомога більше вітамінів. Серед них і цитрусові, ягоди та звичні фрукти і овочі. Тому, сьогодні ми розповімо в скільки обійдеться "вітамінний заряд" в великих супермаркетах України.

Актуальні ціни на яблука, виноград та лимони, розміщені на порталі Мінфін.

Ціни на фрукти, скріншот: YouTube

Вартість яблук

За місяць всі види яблук набрали в вартості на кілька гривень. Зараз кілограм яблук Українське в середньому коштує 19,51 грн. Найдешевше можна купити в Варусі за 17, 90 грн, тоді як в МегаМаркеті така ж кількість коштуватиме 21,9 грн.

Популярні новини зараз

ТЦК штрафує роботодавців: вручай повістки або плати штрафи

Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати

Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Вартість яблук. Фото: скрін Мінфін

Кілограм яблука сорту Айдаред обійдеться трохи дорожче - 21,5 грн. Різниця між пропозиціями в супермаркеті невелика. У Варусі - 20,40 грн, а в Ашані - 22,60 грн.

Вартість лимонів

Ціна на лимони збільшилася на майже 13 гривень. У грудні кілограм цього цитрусового коштував в середньому 58,91 грн, а зараз доведеться віддати 71,76 грн.

Вартість лимонів. Фото: скрін Мінфін

Найменша ціна в Варусі - 62,90 грн, а найбільше доведеться заплатити покупцям МегаМаркету - 84,90 грн.

Вартість винограду

Майже на 50 гривень здорожчав виноград. В грудні українці купували кілограм улюблених ягід за 180,41 грн, а зараз вартість перевалила за 228 грн.

Вартість винограду. Фото: скрін Мінфін

В Метро виноград обійдеться найдешевше - 207,88 грн/кг. А найбільше заплатять українці в Новусі, де цінники сягають 249 грн/кг.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, свинина та яловичина зникнуть із супермаркетів? Українці дізналися, коли на полицях буде лише курятина

Раніше портал Знай інформував, операція "мультифрукт": українські супермаркети оновили ціни на банани, мандарини та апельсини

Також наш портал повідомляв, вивертайте кишені: як у супермаркетах змінилися ціни на популярні консерви