В Україні після новорічних свят спостерігається зниження цін на імпортні помідори. Також у супермаркетах переписали цінники на огірки та болгарський перець. В скільки обійдуться овочі, показують дані проєкту EastFruit та порталу "Мінфін".

За останній тиждень ціни на помідори в Україні в середньому знизилися на 17%. Цінники на продукцію коливаються в межах 65-75 гривень за кілограм залежно від якості. При цьому тиждень тому імпортний томат торгувався в Україні приблизно 90 гривень за кіло.

Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube

Аналітики зазначають, що зменшення цін пов'язане зі зниженням торговельної активності після свят. При цьому на складах залишається продукція, якість якої стрімко погіршується, що змушує продавців переглядати ціни.

Важливо відзначити, що на сьогоднішній день імпортні помідори пропонуються українцям у середньому на 16% дорожче, ніж за аналогічний період 2023 року.

Популярні новини зараз

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube

Щодо цін на огірки, тобто як здешевлення, так і подорожчання. Так, за даними Мінфіну, середня вартість тепличного огірка знизилася з 84,40 до 79,90 гривні за кілограм. Водночас гладкі огірки піднялися в ціні зі 106,87 до 116,93 гривні за кіло.

Ціни на огірки. Фото: скрін Мінфін

Болгарський перець також коштуватиме українцям дорожче. Середній цінник наприкінці другого тижня січня становить 170,70 гривні за кілограм. Для порівняння у грудні перець продавався за 159,68 гривні за кіло.

Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, будемо ситими, але з порожніми гаманцями? Українцям розповіли, що буде із цінами на продукти.

Також наш портал інформував, жульєн вже не здається таким апетитним: українські магазини переписали вартість печериць, салату та петрушки.

Крім того, ми писали, українські супермаркети поділилися привабливими цінами на рибу: скільки коштують короп, скумбрія та оселедець.