Рахунки за електроенергію стали предметом гарячих обговорень у Києві, де понад 1,2 мільйона городян перебувають у списку боржників за електроенергію, як повідомила компанія-постачальник YASNO на своїй офіційній сторінці у Facebook.
Новина виявилася шокуючою, особливо в умовах військового конфлікту, де електропостачання є важливою частиною повсякденного життя.

Відключення світла / фото

Постачальники нагадують, що уряд скасував мораторій на пільги щодо боргів, і тепер несплата електроенергії може призвести до відключення. У Києві списують борги 28 тисячам громадян на 206 мільйонів гривень, а на Дніпропетровщині відключаться від 46 тисяч боржників із загальним боргом у 417,5 мільйона гривень.
Компанія YASNO закликає громадян вчасно погашати борги. Однак, якщо мешканці не в змозі одразу погасити всю суму, компанія пропонує варіант реструктуризації боргу.
Статистика із заборгованості Києва від YASNO / фото: Facebook

"Також нагадуємо, що на отримання субсидії можуть подати заявки на індивідуальні категорії населення", — кажуть вони.

Українці обурені такими обставинами та активно висловлюють свою позицію у коментарях щодо неприйнятності цих дій під час війни. Однак це не скасовує того факту, що багато людей зловживали можливістю не платити за світло, яку дала влада України на початку війни.