Українські супермаркети знов перерахували ціни на важливі продукти харчування. Скільки українцям коштуватимуть макарони, соняшникова олія та цукор, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі "Мінфін".

З початку 2024 року динаміка цін у супермаркетах вже неодноразово здивувала покупців. Відчутно подорожчали не лише сезонні овочі чи м'ясна продукція, а й одні з найнеобхідніших товарів.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на макарони

Макарони пір'я в середньому продаються по 28,12 гривні за кілограм, що більш ніж на гривню дорожче, тижня було минулого місяця. Цінники на товар коливаються в межах 24,30-38,40 гривні в залежності від торговельної мережі.

Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Ціни на соняшникову олію

Середній цінник на соняшникову олію "Олейна" рафінований піднявся з 55,68 до 59,97 гривні за 850 мл. В той самий час олія торгової марки "Щедрий Дар" піднялося у вартості з 56,14 до 57,67 гривні за 850 мл. У супермаркетах цінники на продукт варіюються від 49,99 до 60,90 гривні залежно від мережі.

Ціни на олію. Фото: скрін Мінфін

Ціни на цукор

Середня вартість цукру по супермаркетах становить 29,42 гривні за кілограм. Якщо порівнювати із грудневими цінами, то продукт подешевшав більш як на 2 гривні.

Ціни на цукор. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні дешевшають помідори: що з цінами на огірки та перець.

Також наш портал інформував, будемо ситими, але з порожніми гаманцями? Українцям розповіли, що буде із цінами на продукти.

Крім того, ми писали, українські супермаркети поділилися привабливими цінами на рибу: скільки коштують короп, скумбрія та оселедець.