Подати документи на субсидію можна двома способами: прийти особисто до Пенсійного Фонду, або заповнити дані на порталі ПФУ та "Дії". Який спосіб вибрати – вирішувати тільки споживачу.

Помилки в документах – справа часта, адже завжди можна щось пропустити. Але чи можна ці помилки виправити та на якому етапі це краще зробити, щоб не втратити субсидію?

Субсидії / фото

Заповнювати документи потрібно уважно, адже неправдивість даних перевіряється у різних реєстрах. Але можливість помилки у даних допускається. Пенсійний Фонд повідомив, що коли вони виявляють помилку в даних споживача, вони повідомляють про це різними способами: у особистій бесіді, в телефонній розмові, повідомленні, через портал. Зазвичай, про виявлення помилки мають повідомити протягом 3 календарних днів.

На виправлення помилки у заявника буде 30 календарних днів. Термін відраховується з дати подання документів. Період виправлення помилки може бути змінено, якщо заявник захворів та підтвердив це документально. Якщо помилка виправлена не буде – субсидію надавати припинять, або ж взагалі не призначать.

Популярні новини зараз

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Якщо людина допустила помилку на якомусь етапі, то завжди можна подати нову декларацію. Якщо ж у старій був пропущений обов’язковий етап – доповнити стару. Оновлену декларацію можна подати також будь-яким зручним способом для заявника.

Нагадаємо, портал Знай інформував, стосується всіх платників комуналки: як розрахуватися без додаткових комісій

Раніше на порталі Знай повідомлялося, доходи враховувати не будуть: хто з українців може отримати субсидію з будь-якими статками

Також, наш портал інформував, якої помилки можуть припуститися українці, купуючи квартиру: комуналка вам "не пробачить"