Деякі українці можуть на законних підставах не сплачувати за комунальні послуги. Що для цього необхідно зробити, розповіли на facebook-сторінці АТ "Облтеплокомуненерго".

Споживач має можливість не сплачувати за комунальні послуги, якщо не проживає вдома понад 30 календарних днів і повідомив про це постачальника послуг.

Комуналка. Фото: скрін youtube

"Для цього потрібно подати заяву й документальне підтвердження в електронній або паперовій формі. Це можуть бути довідки з місця тимчасового проживання, роботи, лікування, навчання, проходження військової служби (у тому числі отримані в іноземній державі), відбування покарання тощо", - йдеться у повідомленні.

Документи, що підтверджують відсутність за місцем проживання, необхідно надавати постачальнику послуг кожні пів року.

Популярні новини зараз

Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Показати ще

Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube

Крім того, в підприємстві нагадали, що в Україні скасували мораторій на відключення комунальних послуг боржникам. У рамках рішення уряду боржникам також почнуть нараховувати пеню та штрафи. Тому в разі непроживання в квартирі чи будинку краще заздалегідь попередити постачальника послуг, щоб не йшли нарахування за середнім споживанням.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, деякі пенсіонери потрапили під комунальну "амністію": хто може не платити.

Також наш портал інформував, з кожним роком вийти на пенсію буде важче: у ПФУ повідомили про важливі для українців зміни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, житлова субсидія 2024: як подати заяву, щоб отримати допомогу на оплату комуналки.