Українці можуть платити за електроенергію приблизно на третину менше, а також скоротити платіжки за опалення на 25%. Як досягти нижчих нарахувань у рахунках за комунальні послуги, розповіли фахівці "Закарпаттяобленерго" та КП "Київтеплоенерго".

Зимовий період є найбільш складним для українців, оскільки зростає споживання електроенергії, а також додається платіжка за тепло. В результаті за комуналку доводиться віддавати в рази більше, ніж у теплу пору року. Однак способи заощадити є.

Платіжка. Фото: скрін youtube

Як платити менше за світло

Фахівці "Закарпаттяобленерго" стверджують, що знизити суми у платіжках можна завдяки правильній побутовій техніці в будинку. Так, техніка класу "А" або "А+" на 30–50% знизить споживання електроенергії навіть у порівнянні з приладами класу "В".

Електроприлади. Фото: Youtube

Популярні новини зараз

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

У той самий час найбільш енергоощадний клас - "А+++". Тому при заміні побутової техніки рекомендують звертати увагу саме на такі екземпляри.

Електроенергія. Фото: скрін facebook.com/Zakoblenergo

Як платити менше за опалення

"Київтеплоенерго" заявили, що мешканці столиці мають можливість скоротити суми у платіжках за опалення. Для цього діє спеціальна програма, у межах якої міський бюджет компенсує 70% витрат на покращення енергоефективності багатоквартирного будинку.

"Дома-учасники міської програми енергоефективності 70/30 платять за тепло в середньому на 20-30% менше", - йдеться у повідомленні.

Опалення. Фото: скрін facebook.com/kyivteploenergo

Раніше портал Знай повідомляв, газова плита, колонка та котел: газовики попередили українців, які використовують ці прилади.

Також наш портал інформував, "Газмережі" розповіли про витрати на техобслуговування та третю платіжку за газ: важливо знати кожному.

Крім того, ми писали, як уникнути газових боргів, якщо не проживаєте вдома: українцям дали кілька порад.