В Україні продовжать зростати цінники на молочні продукти. Зокрема до весни окремі продукти харчування можуть здорожчати ще на 5-7%.

Про це повідомляє "Інфагро".

Зазначається, що рік почався з традиційного затишшя на ринку свіжих молокопродуктів, однак з середини січня продажі знову активізуються.

Молочні продукти. Фото: скрін youtube

Цінники на молочку будуть зростати до тих пір, поки виробники не вирівняють економічний баланс через подорожчання сировини.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

"Не сприяє нормальній торгівлі збільшення цін, яке відбувається за старими угодами з мережами. Ціни на свіжі молокопродукти будуть і далі поступово збільшуватись, допоки їх виробники не вирівняють економічний баланс через подорожчання сировини. Тобто до весни окремі види продукції можуть подорожчати ще на 5-7%", - йдеться в повідомленні.

Фахівці розповідають, що навіть після подорожчання, експорт свіжих молокопродуктів у минулому році стабільно зростав, і збільшився загалом на 36%.

Молочні товари. Фото: Youtube

"Імпорт був не дуже вигідним, принаймні до четвертого кварталу. Тому закупівлі свіжих молокопродуктів на зовнішніх ринках торік скоротилися на чверть. Тобто торговельний баланс у цій категорії продукції практично вирівнявся", — пояснюють аналітики.

І додають, що, зважаючи на суттєве подорожчання вітчизняних молокопродуктів останніми місяцями, їх імпорт уже в першому кварталі 2024 року може помітно зрости.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, олія та молоко стали дорожчими, але яйця дешевшають: на що налягати цього тижня

Раніше портал Знай інформував, на весну вже не чекаємо: українські супермаркети поділилися новими цінами на гриби, цибулю та салат

Також наш портал повідомляв, вартість вже зросла на 64%: чому картопля продовжує стрімко дорожчати