Вже на наступному тижні українцям будуть відключати світло за накопичені борги. Ключову роль буде грати не тільки сума, а й скільки саме часу боржник інгорував рахунки.

Про це заявив експерт з питань енергетики "Українського інституту майбутнього" Андріан Прокіп.

Платіжки. Фото: скрін youtube

Він пояснив, що постачальники будуть першими відключати тих споживачів, які мають заборгували більше 3000 грн і ігноруюють платіжки більше ніж два місяці підряд.

Фахівець вчергове нагадує про те, що ще є час до понеділка, 29 січня закрити питання з оплатами.

Популярні новини зараз

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Експерт пояснив, що світло будуть "відрізати" не всім.

Нові правила не будуть поширюватися на мешканців окупованих території, або також тих, хто живе там, де зараз тривають активні бойові дії.

Платіжки. Фото: скрін youtube

Зі світлом також залишаться ті українці, чиї будинки були пошкоджені внаслідок війни.

На сьогоднійшній день споживачі накопичили боргів за комуналку на понад 20 млрд грн. Зокрема, середній розмір заборгованості у Києві становить 7129 грн.

Економіст також додав, що уряд пішов на скасування мораторію через те, що багато українців почали зловживати і стали просто ігнорувати платіжки навіть попри те, що мають можливість їх оплатити.

Раніше портал Знай повідомляв, нові платіжки заженуть у кредити: тарифи на воду та каналізацію піднімають до 80 гривень.

Також наш портал інформував, "космічні" суми за комуналку: що робити українцям, які не погоджуються з цифрами у платіжках.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "Коли капає зарплата, бачу сльози на очах": експерт зізнався, яка категорія українців страждає, поки влада говорить про зворотне.