Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які уважно стежать за своїми платіжками по комуналці, є дуже важлива інформація щодо показників лічильника електрики. Проблема в тому, що далеко не всі споживачі світла розуміють, навіщо потрібна процедура передачі показників, адже можна плотити "за фактом".

Один із клієнтів поцікавився, чому споживачі повинні самостійно займатися передачею показників, і отримав на це питання детальну відповідь від фахівців.

Про це стало відомо завдяки відповіді фахівців компанії Yasno на питання одного з клієнтів у соціальній мережі Facebook.

Один із клієнтів компанії поцікавився: "Навіщо взагалі передавати ці показники? Чому не можна просто платити за фактом за лічильниками?".

Електролічильник. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Показати ще

Фахівці компанії Yasno надали відповідь, і заявили, що оператор системи розподілу щомісяця розраховує обсяги споживання електроенергії і передає дані в контору.

Відповідь "Yasno", скріншот: Facebook

"Ми застосовуємо діючий тариф та формуємо рахунки. Якщо ви, за 2 дні до кінця місяця та протягом 3 днів наступного місяця, повідомляєте показання лічильника, то ці дані приймаються до розрахунку. Якщо ні, то враховуватися можуть дані про ваше середньодобове споживання. У такому разі сума до оплати відрізнятиметься від суми за фактично використану електроенергію", - повідомили фахівці компанії "Yasno".

Нагадаємо, з лютого на українців чекають нові платіжки на тепло і газ.

Раніше повідомлялося, що переплата за газ: українцям розповіли, як повернути гроші за доставку.

Також, за газ заплатили, але заборгованість "висить": як не потрапити до списку боржників.