В Україні спалахнула незвичайна ситуація, пов'язана із відключенням електропостачання. Стало відомо, що тепер, щоб вимкнути світло, українці мають заборгувати за електрику понад половину прожиткового мінімуму.

Як повідомила заступник міністра енергетики України, Світлана Грінчук, що хоча на законодавчому рівні цю суму не визначено, з погляду ринкових умов, відновлення електропостачання після відключення лягатиме на плечі споживача.

Тарифи на світло, скріншот з відео

Якщо заборгованість становить менше половини прожиткового мінімуму, компанія, яка надає послугу, також сплачує за підключення. З "економічних міркувань" такий підхід є логічним, що ймовірно вбереже від відключень тих, чиї борги не перевищують встановленої позначки 1514 гривень.

Заступник міністра енергетики підкреслила, що процес загального відключення ще не розпочався і передбачає певну процедуру.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Ціни на електрику, кадр з відео

Згідно з постановою уряду, постачальник електроенергії повинен повідомити споживача про наявність заборгованості та можливе відключення.

Потім протягом 10 днів ведуться консультації, де обговорюються можливість миттєвої оплати боргу та укладання додаткового договору про реструктуризацію заборгованості.

Таким чином, українцям доведеться стежити за своїми енергетичними показниками і, швидше за все, змиритися, що такі підходи стануть новим стандартом у галузі енергопостачання.

Крім того, Знай.ua повідомляв, що відбувачам дали всього кілька днів: енергетики зробили важливу заяву

Також наш портал інформував, прем'єр-міністр натякнув, чи чекати зростання тарифу на світ – не зараз, але вже скоро

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що в обленерго попередили споживачів: "Стосується власників..."