В Україні вже кілька місяців поспіль фіксується зниження цін на блакитне паливо. Наприклад, у січні 2024 року вартість зменшилася на 6,4% порівняно із груднем 2023 року. Про це свідчать дані Мінекономіки.

Фактична ціна реалізації природного газу у січні становила 12 738 гривень за тисячу кубометрів без ПДВ. Якщо порівнювати зі груднем, то ціна стала нижчою на 6,3%.

Гaзові мережі. Фото: YouTube

Тенденція здешевлення блакитного палива спостерігається в Україні вже третій місяць поспіль. При цьому вартість ресурсу вже майже вдвічі нижча, ніж рік тому.

Ціни на газ. Фото: дані Мінекономіки

Популярні новини зараз

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям

Показати ще

Чи перерахують українцям платіжки

Для звичайних українців ці цінові коливання залишаться непомітними. Побутові споживачі платять за газ за фіксованим тарифом. До того ж в Україні продовжує діяти мораторій, який забороняє змінювати тарифи на деякі комунальні послуги, у тому числі на газ. Отже, змін у платіжках очікувати не варто.

Споживання газу. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що більшість українців є клієнтами компанії "Нафтогаз", і для них тариф становить 7,96 гривні за кубометр. Водночас в Україні є й інші постачальники, цінники яких коливаються від 7,7 до 9,99 гривні за кубометр газу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, платіжок поменшає: кому з українців дозволяється не платити за доставку газу.

Також наш портал інформував, заборгував за старим тарифом, а платити за новим – майже вдвічі більше? У Yasno пояснили важливий момент.

Крім того, ми писали, українцям компенсують майже 1000 гривень за зимову комуналку: хто отримає гроші.