Не завжди у будні є час та сили для того, щоб готувати їжу. Після важкого робочого дня чудовим варіантом вечері стане салат із супермаркету. Однак чи безпечечно вживати такі готові страви, та чи несуть вони небезпеку з'ясував відомий у соцільних мережах хімік Гліб Репіч.

Він придбав чотири популярні майонезні салати у відомій мережі "Ашан". Під його перевірку потрапили: олів'є, європейський, курячий та крабовий.

Хімік перевіряє салати з "Ашану". Фото скріншот з Instagram

Хімік перевіряє салати з "Ашану". Фото скріншот з Instagram

Головною ціллю Репіча було зрозуміти, чи є у салатах небезпечні маркери фекального забруднення та бактерії кишкової палички. Вони викликають отруєння та розлади шлунку.

Популярні новини зараз

Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття

ТЦК штрафує роботодавців: вручай повістки або плати штрафи

Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими

Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні

Показати ще

Хімік ватною паличкою набрав матеріал та помістив його у пробірки.

Трохи згодом він відніс усі зразки до професійної лабараторії, де професіонали таки виявили небезпечний салатик.

Хімік перевіряє салати з "Ашану". Фото скріншот з Instagram

"У олів'є виявили дві бактерії, які широко зустрічаються у природі і серйозної небезпеки не несуть. Така ж сама ситуація із курячим салатом. А от у європейському знайшли Enterobacter cloacae - сама назва говорить про те, звідки ця бактерія взялася. Це маркер фекального забруднення. У готових продуктах ця бактерія не допускається", - розповідає Репіч.

Такий експеримент дуже сподобався українцям і відео назбирало майже 2 тисячі лайків та тисячі пеерглядів. Користувачі мережі просять хіміка завітати і до інших мереж.

Хімік перевіряє салати з "Ашану". Фото скріншот з Instagram

Нагадаємо, непомірні ціни змушують українців відмовлятися від олії: як далі змінюватиметься вартість

Як повідомляв "Знай.uа", чи стане цибуля "золотою": експерти розповіли, як зміниться ціна популярного овоча

Також, які продукти підготувати, якщо боїтеся масового голоду: вони не пропадають роками