З огляду на скасування мораторію, який забороняв відключення послуг за борги, виникає дуже багато питань, як бути з цією ситуацією. Портал finance.ua інформував українців, що робити, коли є борги за комунальні послуги.

Дані реєстру Опендатбот говорять про те, що в Єдиному реєстрі боржників станом на січень 2024 року було зареєстровано 667849 проваджень. Всі вони стосувались заборгованості за комунальні послуги. Результатом всіх справ може бути арешт рахунків або нерухомості.

Борги за комуналку, Домофонд

З одного боку, деякі громадяни втратили роботу і платити за комунальні послуги у цей важкий час – неймовірно важко. З іншого – недобросовісні споживачі, котрі просто не платять.

Для того, щоб дізнатись своє становище, а саме, чи є у вас борги – зверніться до свого ЖЕКу, або ОСББ. Перевірити наявність боргу можуть на Укрпошті, або у банку, де ви зазвичай сплачуєте комунальні послуги. Також у мобільному банківському додатку можна дізнатись про наявність боргів за комуналку.

Популярні новини зараз

Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Вимкнення світла за борги. Фото: скрін youtube

Якщо є заборгованість навіть у сумі 680 гривень, то субсидію не назначають. Також довготривала несплата боргів призведе до таких наслідків:

  • арешт майна споживача;
  • арешт банківських рахунків. При чому це стосується навіть пенсіонерів, у яких можуть списувати половину пенсії;
  • якщо борг перевищує 142 тисячі гривень, то можуть забрати майно боржника.

Квартиру, будинок, або земельну ділянку можуть забрати коли недостатньо фінансів. Та забирають не відразу, спочатку компанія подає до суду, про що споживачу приходить повідомлення.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, як "вигідно" продати своє житло: головні помилки, яких припускаються власники

Раніше наш портал інформував, до літа доведеться не лише худнути, а й економити: у Раді обговорюють зміни тарифів на комуналку

Також портал Знай повідомляв, врятуєте тисячі нервових клітин: "Yasno" показали, як розібратися з важливим питанням