У Волині, як і у всіх регіонах, питання заборгованості за електроенергію – болісна тема. Наразі близько 18 тисяч місцевих мешканців перебувають у борговій ямі за електроспоживання, що майже вдвічі більше, ніж до початку війни в Україні.

В інтерв'ю директор ТОВ "Волиньелектрозбут" Оксана Гентіш висловила свою думку про цю ситуацію та розповіла, як відбуватиметься процес повернення електрики людям.

Тарифи на електроенергію / фото: Freepik

Парадоксально, пенсіонери та люди з обмеженими фінансовими ресурсами відповідальніше підходять до оплати рахунків, розповідає Ольга.

Борги формуються, в основному, у тих, хто використовує потужні електроприлади та вирішує, що можна скористатися послугою, не сплачуючи за неї.

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

Серед боржників трапляються й ті, хто накопичив значні суми заборгованості – від 30 000 до 55 000 гривень за період менш ніж за два роки. Деякі власники особових рахунків не заплатили за цей період, тоді як споживання становить кілька тисяч гривень.

Відключення електрики, фото: Getty Images

Для відновлення електропостачання боржникам потрібно відшкодувати витрати на відключення та подальше підключення.

Відключення на лічильнику коштуватиме приблизно 700 гривень, а якщо проводиться на опорі біля будинку – понад 2100 гривень. Споживачі, які не допускають фахівців до лічильника, можуть зіткнутися з вимкненням на опорі.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що платіжки будуть йти останні гроші? Моменти підвищення тарифу на світ

Крім того, Знай.ua повідомляв, комусь доведеться заплатити більше, а дехто викладе на 20% менше: українцям влаштували тарифну "лотерею"