З 1 березня відновлюється відключення споживачів, тож деякі українці можуть залишитися без води та каналізації. Про це йдеться в офіційній заяві КП "Чернігівводоканал".

Централізоване водопостачання та водовідведення почнуть відключати вже з весни. Неприємності загрожують усім боржникам: як тим, хто мешкає у приватному секторі, так і власникам квартир у багатоповерхівках.

Водопостачання. Фото: скрін youtube

"Відсутність каналізації в квартирі можуть відчути і сусіди. Так що, для уникнення несподіванок, всім, мабуть, варто перевірити, чи не мешкають поруч з вами ті, хто з березня залишиться без каналізації", - попередили комунальники.

У "Чернігівводоканалі" зазначили, що споживачі нагромадили багатомільйонні борги при тому, що тарифи на воду не змінювалися з початку 2022 року і вже давно перестали відповідати економічним реаліям.

Популярні новини зараз

Скільки насправді чоловіків можуть мобілізувати: військовий розкрив неочікувану правду

Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Показати ще

Лічильник води. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що подібні заходи будуть проводитись і в інших містах, оскільки скасовано мораторій, що забороняє відключення боржників.

Водночас у раді українських міст оголосили про перегляд тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення. Підвищувати ціни хочуть у два етапи – з 1 квітня та 1 липня.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, комусь доведеться заплатити більше, а дехто викладе на 20% менше: українцям влаштували тарифну "лотерею".

Також наш портал інформував, погасити борги недостатньо: скільки боржникам обійдеться повторне підключення світла.

Крім того, ми писали, не 6 грн за кВт, але платіжки будуть болючими: на скільки можуть підняти тариф на електроенергію.