В найближчий час платіжки на воду та каналізацію суттєво зростуть для деяких українців. Тарифи для мешканців не переглядали з 2021 року, а тому вони давно не відповідають сучасним реаліям витрат.

Про це попереджає пресслужба Барводоканалу, що обслуговує Вінничину.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Зазначається, що на сьогоднішній день жителі міста Бар сплачують за воду та каналізацію 51 гривню за кубометр. Такий тариф був встановлено ще у 2021 році, а тому він давно перестав відповідати реальним витратам комунального підприємства.

Комунальне підприємство розрахувало, на скільки зростуть тарифи на воду та каналізацію:

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Показати ще
  • для населення тариф подорожчає на 42,9% - до 72,89 гривні за кубометр;
  • для бюджетних організацій та інших категорій тариф піднімуть одразу на 93,6% – до 98,78 гривні за кубометр.

У Барводоканалі зазначають, що з 2021 року суттєво зросли тарифи на світло і замість 3,74 грн, враховану у старому тарифі, зараз підприємство сплачує 7,72 грн/кВТ.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Окрім того, зросла вартість паливно-мастильних матеріалів, труб, комплектуючих та реагентів для знезараження стічних вод.

Барводоканал також повідомляє про те, що з січня 2022 року на підприємстві не переглядали заробітні плати працівників і розраховували їх з прожиткового мінімуму, який на той час складав 2481 гривню.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці можуть звільнитися від сплати комунальних послуг: юрист підказала лазівку.

Також наш портал інформував, людям підвищення тарифів, олігархам та монополістам – радість: експерт пояснив, кому вигідно піднімати ціни.

Крім того, ми писали, комуналка витягне останні копійки: серйозний стрибок цін на газ і світло може статися вже навесні.