Експерт з питань ЖКГ та енергетики Олег Попенко розповів одну дуже гнітючу історію. Мешканці села Мала Вовча стикаються з шаленими рахунками за електрику, проте весь сюр ситуації у тому, що вже 2 роки електрики у селі немає. Постає питання: звідки борги?

Мешканці, більшість із яких проживають у Харкові, отримали рахунки за електроенергію, не споживаючи її вже два роки, розповідає Олег.

Лічильник електроенергії. Фото: Youtube

Суми варіюються від 4000 до 7000 гривень. Весь абсурд полягає в тому, що село позбавлене електропостачання, і місцевим обленерго в це важко повірити.

"Адепти високих тарифів та ринкових відносин скажуть, що треба платити... А ось проблема в тому, що в селі немає стовпів з окупації, електрики немає з 2022 року", — пише він.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Село Мала Вовча / фото: Facebook

Місцеве обленерго, почувши про неіснуючі стовпи та дворічну перерву в електропостачанні, порекомендували місцевим жителям вирушити до села, зняти свої електролічильники та надати це як доказ.

"Піти на кордон з Росією, сфотографувати стійку і померти. А люди бояться жити в Харкові. А тут поміняти лічильник даних на все життя", — обурюється Олег.

Коментарі під постом Олега Попенка / фото: скріншот Facebook

Коментарі під постом Олега Попенка / фото: скріншот Facebook

Коментатори кажуть, що в цьому селі ще давно мали провести евакуацію через загрози серйозних обстрілів, але, мабуть, у влади немає термінової необхідності вирішити цю проблему, і місцеві жителі стають жертвами ситуації заради чужого бажання "набити більше кишені".