В інтернеті останнім часом набула неабияку популярність досить дивне явище серед поляків.

Достатньо лише ввести фразу "olej kujawski" (масло куявське) у пошукову стрічку TikTok або X (колишній Twitter), і ви відразу натрапите на безліч відеозаписів від польських користувачів. На них люди масово зливають згаданий харчовий продукт у раковини, унітази, а іноді й прямо... автомобільні бензобаки. Про це повідомляє Onet.

Соняшникова олія, фото: Facebook

Таким чином, частина поляків вирішила виявити солідарність із місцевими протестуючими фермерами та підтримати їхні акції проти напливу товарів з України. На думку польських аграріїв, українська продукція завдає величезних збитків національним господарствам і може їх розорити.

Цікаво, що останнім часом ціна на популярну олію "Куявське" суттєво впала. Якщо раніше літрова пляшка цього продукту коштувала близько 10 злотих (96 гривень), то зараз у багатьох супермаркетах ціна становить лише 5 злотих.

Популярні новини зараз

Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Соняшникова олія. Фото Знай.ua

Список компаній, що закуповують українське зерно, було опубліковано на сторінці "Сільське господарство Польщі" у Facebook. Публікація швидко розлетілася по мережі, набравши тисячі розповсюджень та сотні гнівних коментарів, більшість із яких сповнені обурення.

Люди незабаром помітили, що у представленому списку є компанія Bunge Polska – саме той виробник, який випускає популярну олію "Куявське". Після цього розлючені польські громадяни почали масово зливати продукцію цієї марки у каналізацію та побутові стоки. Втім, частина поляків, які не втратили здоровий глузд, застерігають, що виливання масла в каналізацію загрожує поломкою сантехніки, засміченням труб і може становити реальну загрозу для всієї системи водовідведення багатоповерхівок.

Нагадаємо, через зраду поляків українці платитимуть більше: скоро у кожному супермаркеті

Як повідомляв "Знай.uа", польські фермери розкидали українське зерно дорогою: акція сподобалася мафії

Знай.ua писав, "потрібно допомогти": у Польщі закликали депортувати українських чоловіків