Міністерство соціальної політики внесло пропозицію щодо зміни умов нарахування субсидії для українців. Умови її отримання пропонують послабити у визначених випадках. Про це стало відомо з постанови Кабінету міністрів на порталі Федерації профспілок України.

Одна із запропонованих міністерством норм напряму стосується громадян із заборгованістю. Згідно з пропозицією, субсидія не буде призначатись, якщо у домогосподарства наявний борг за навіть одну комунальну послугу.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

При умові, що цей борг протермінований на три місяці. Сума заборгованості повинна перевищувати 40 не оподаткованих мінімумів (680 гривень). Зараз же субсидія на комунальні послуги не призначається у разі, коли заборгованість сягає більшої суми, ніж вказана на всі види комуналки.

Положення пропонують доповнити певною нормою. Якщо член домогосподарства помирає, то уповноважені органи можуть самостійно переглядати субсидію. Перегляд повинен проводитись з місяця, наступного після настання смерті без додаткового звернення заявника. Звичайно, у випадку, коли помирає не сам заявник.

Популярні новини зараз

Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

Показати ще

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Зміни вносяться і в порядок нарахування пільг у разі смерті члена домогосподарства. Перегляд пільги також буде проводитись без відповідного звернення заявника.

Таким чином спрощується процедура перегляду, адже він буде відбуватись автоматично у вищеперерахованих випадках. Раніше ж для внесення змін та перегляду субсидії варто було звертатись до відповідних органів з заявою.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, залишився місяць: Пенсійний фонд терміново попередив одержувачів виплат

Раніше наш портал інформував, мало платять - отримаєш субсидію: хто з українців "гідний" допомоги на комуналку

Також портал Знай повідомляв, навесні українцям двічі піднімуть пенсійні виплати: хто серед щасливчиків