Деякі громадяни, котрі виходять на заслужений відпочинок мають право на одноразову виплату допомоги у вигляді 10 пенсій.

Це стосується, зокрема працівників, які виходять на пенсію за вислугою років: медики, педагоги, соціальні працівники. При виході на відпочинок, вони за деяких умовах, мають отримати виплату у вигляді 10 пенсій.

Виплати. Фото: скрін youtube

Які умови для отримання 10 пенсій

1) Виплата призначається, коли громадянину виповняється 60 років. Це достатній вік для виходу на пенсію у такому разі.

Популярні новини зараз

Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

2) При умові не отримання особою жодного іншого виду допомоги.

3) На момент призначення пенсії людина повинна працювати у державній установі на посадах, які дають право на вислугу років. Вислуга повинна бути не менше 30 років для жінок, і 35 років для чоловіків.

Виплати. Фото: скрін youtube

Це передбачено законом України про "Загальнодержавне обов’язкове пенсійне страхування". Зміни у цьому положенні затверджені у липні 2011 року. Тому, якщо людина оформляла пенсію раніше заявленого строку, то право на таку виплату втратила.

Але, справедливо буде зазначити, що у будь-якому випадку, пенсія за вислугу років призначається тільки у випадку, коли людина вже звільнилась з роботи і повністю вийшла на пенсію. Працюючим пенсіонерам такі виплати не призначаються на законодавчому рівні.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, навесні українцям двічі піднімуть пенсійні виплати: хто серед щасливчиків

Раніше наш портал інформував, зручний розрахунок з боргами не для всіх: українці з різних міст скаржаться на безвихідь

Також портал Знай повідомляв, 60 років далеко не межа: майбутнім пенсіонерам можуть ускладнити вихід на заслужений відпочинок