У Києві стався випадок тіньового функціонування житлового будинку, який викликав невдоволення та занепокоєння серед його мешканців. ЖЕК "Гарт-Інвест №1", що обслуговує ЖК "Грюнвальд", наражає місцевих жителів на грошове "вимагання" у справі з теплопостачанням на суму майже мільйон гривень.

Здавалося б, все гаразд, але будова так і не була введена в експлуатацію, а будинок, за фактом, не має юридичного статусу. Про це розповіли у репортажі телеканалу "Київ".

Мешканці будинку стикаються з абсурдними вимогами ЖЕКу, який загрожує відключенням електроенергії та шантажує мешканців незрозумілими боргами.

"Тепло дали пізніше і все це під тиском, що ми вам не дамо тепло, якщо ви не заплатите заздалегідь щось. Щоб отримати тепло, ми сплатили по три тисячі гривень авансом. Щороку це ультиматум", — розповідають жителі будинку.

Популярні новини зараз

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Показати ще

Ситуація стає ще більш неприємною, коли виявляється, що будинків, подібно до "Грюнвальда", багато – тільки в Києві їх більше 300.

"Будинок не введений в експлуатацію, не може створити ОСББ і відповідно ОСББ не може укласти прямі договори з цими компаніями. Сім років не вводять в експлуатацію з невідомих причин. Забудовник не йде з нами на контакт, щоб ми розуміли – чому нас не вводять в експлуатацію. У будинку немає фізичної адреси. Ми – будинок привид. Ми підозрюємо, що це шахрайська схема відмивання грошей для власного збагачення саме нашим забудовником та його кишеньковим ЖЕКом", — розповідають мешканці.

Експерти припускають, що це може бути частиною шахрайської схеми, спрямованої на відмивання грошей, і висловлюють побоювання щодо подібних схем в інших забудовах.

Нагадаємо, про ставлять без будинку чи квартири: за яку суму боргу в українців забиратимуть нерухомість

Раніше ми писали про те, що не укриття, а наркопритон: киянам нема де ховатися, ніхто не реагує на скарги