У березні пенсії більшості українців збільшаться у зв'язку із проведенням щорічної індексації. Водночас деяким громадянам пощастить подвійно – їм призначать надбавки.

У березні 2024 року на надбавки до пенсії можуть розраховувати українці, які досягли певного віку. Цей грошовий бонус передбачений українським законодавством та виплачується щомісяця.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Так, на додаткові 300 гривень можуть сподіватися пенсіонери, яким виповнилося 70 років та більше. Надбавку у розмірі 456 гривень передбачено для осіб віком від 75 до 79 років. Найвідчутніший бонус у розмірі 570 гривень виплачується особам віком від 80 років.

Додаткові виплати надаються пенсіонеру автоматично на місяць дня народження, додатково звертатися до ПФУ не потрібно. При цьому варто зазначити, що право на вікові надбавки мають лише ті пенсіонери, загальний розмір яких виплати не перевищує 10 340 гривень.

Популярні новини зараз

Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

До речі, для пенсіонерів є й інші види доплат. Наприклад, люди похилого віку, на вихованні яких є дитина до 18 років, можуть отримувати додаткові 150 гривень до пенсії. Бонус у розмірі близько 300 гривень можуть отримувати пенсіонери зі статусом Почесного донора України.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, негайно покладіть слухавку: Пенсійний Фонд попереджає українців про нову схему аферистів.

Також наш портал інформував, додадуть по 300 гривень і то не всім: як зміняться пенсії українців після 1 березня.

Крім того, ми писали, чекатимете ще довше – про гроші і не мрійте: Пенсійний фонд закликав зробити це вже зараз.