Одна із загадок пенсійної системи: чому люди, які пропрацювали все життя, перебуваючи на заслуженому відпочинку, продовжують отримувати пенсію нижче за середню? Один із працюючих пенсіонерів поставив це питання: "Чому моя пенсія така мала, незважаючи на 40 років трудового стажу?"

Розмір пенсії залежить не лише від трудового стажу, а й від заробітної плати, повідомляє джерело. Очевидно, що заробітна плата в цьому випадку, ймовірно, не дуже висока, що негативно позначається на розмірі пенсії.

Пенсіонери, скріншот: YouTube

Пенсіонери, що працюють, також можуть зіткнутися з ситуацією, коли пенсія розраховується на основі застарілих показників прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати.

Це означає, що факт продовження трудової діяльності може трохи знижувати розмір пенсії на момент звільнення.

Популярні новини зараз

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

У Тернопільській області 89-річний чоловік щодня ходить на роботу, фото: суспільне

Для осіб віком понад 65 років, які мають повний стаж і не працюють, загальний розмір пенсії з урахуванням надбавок не може бути меншим за 3120 гривень, згідно з постановою Кабінету Міністрів №168.

У таких випадках, якщо вік ще не досяг 65 років, і ви продовжуєте працювати, зазначена норма не застосовується. Якщо ви продовжите працювати і наступного року, ситуація може змінитися після звільнення та досягнення вказаного віку.

У будь-якому випадку, питання про перерахунок пенсії краще обговорити з відповідними органами з огляду на особливості ситуації.

Раніше ми писали про те, чи можливий секс у старості: як боротися зі стереотипами та насолоджуватися інтимним життям

Крім того, Знай.ua повідомляв, у ясні українцям двічі піднімуть пенсійні виплати: хто серед щасливчиків