Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що Кабінет міністрів нарешті ухвалив рішення про індексацію пенсій у березні. Відомо, що це буде індексація навіть не 8%, а 7,9%.

При цьому громадяни дуже обурені, адже обіцяли людям одне, а отримали інше. Якщо ми говоримо про звичайні пенсії віком, то на 7,9% зросте не сама пенсія, а зарплата, яка використовується у формулі розрахунку. Тобто на виході не завжди можна отримати ті самі очікувані відсотки, які анонсувалися, вони можуть бути ще меншими.

Оформлення пенсії, фото: Facebook

Чому пенсії у березні індексують лише на 7,9%, кого уряд звинувачує в обмані пенсіонерів, а також хто із пенсіонерів отримає "втішні" 100 грн?

На всі ці питання у новому відео на нашому YouTube-каналі відповідає експерт із пенсійної справи, журналіст Сергій Коробкін.

Популярні новини зараз

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

Який відсоток індексації пенсій у березні 2024 року

Якщо, скажімо, пенсія більше ніж 4 000-5 000 грн, то відсоток індексації таким і вийде. А от якщо у вас пенсія менша за 3 000 грн, то вона зростає насамперед не за рахунок індексації, а за рахунок збільшення мінімальних виплат.

Оформлення пенсії, фото: Facebook

Тобто основний розмір пенсії буде проіндексований, але все одно маленький і буде доплата до мінімальної пенсії.

Торік було запроваджено такі доплати до мінімалки – 2 520 грн, 2 760 грн, 3 000 грн або 3120 грн, все залежало від того, чи працює людина, скільки в неї стажу, який вік тощо.

Оформлення пенсії, фото: Facebook// ПФУ у Донецькій області

З 1 березня 2024 року ці доплати зростають на 200 грн або трохи більше. Це будуть доплати до 2 720 грн, 2 980 грн, 3 240 грн та 3370 грн згідно проекту Постанови Кабміну.

Нагадаємо, після березневої індексації проведуть ще одну: кому із пенсіонерів перепаде копійка.

Раніше повідомлялося, кому у березні підвищать пенсію: список оновлено.

Також, додадуть по 300 гривень і то не всім: як зміняться пенсії українців після 1 березня.