Деякі українці ризикують втратити частину зарахованого страхового стажу, необхідного для своєчасного виходу на пенсію. Як не допустити таких проблем розповіла заступник голови правління ПФУ Ірина Ковпашко в інтерв'ю "Українському радіо".

Українці зобов'язані стежити за своїми документами, насамперед паперовою трудовою книжкою, якщо вона є. Такі документи видавалися в різний період і часто в них робили редагування і так далі. Нерідко випадки, коли припускалися помилок, а неточності - ризик втратити частину стажу.

Скрін, відео YouTube трудова книжка

У ПФУ рекомендують передчасно перевіряти написання імені та інших особистих даних - вони мають бути ідентичними з інформацією, зазначеною в паспорті.

"Тобто, насамперед, люди повинні бути відповідальними за свої документи і розуміти, що основний ідентифікуючий документ – це паспорт. І йому мають відповідати всі інші документи, які підтверджують, наприклад, трудову діяльність людини", - заявила чиновниця.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

ПФУ. Фото: скрін youtube

Зазначається, що для виправлення неточностей громадяни, які працюють, можуть звернутися до свого страхувальника, який має можливість внести зміни на титульній сторінці.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, після березневої індексації проведуть ще одну: кому з пенсіонерів перепаде копійка.

Також наш портал інформував, українці можуть втратити частину пенсійних виплат через роботу в РФ: чому це відбувається.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, пенсіонерам назвали наслідки ігнорування ідентифікації: що буде з грошима на картках.