Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які уважно стежать за своїми платіжками з комуналки, є дуже важлива інформація. У Міністерстві соціальної політики України розробляють можливість змін щодо порядку призначення субсидій на комунальні послуги.

На даний момент здобувається кілька пропозицій. Один із них стосується тих заявників, які мають заборгованість за отримані комунальні послуги.

Про це повідомляється у проєкті постанови Кабміну, який було оприлюднено для обговорення на сайті Федерації профспілок України.

Оформлення документів, скріншот: YouTube

Згідно з проектом, у житловій субсидії відмовлять, якщо протягом більше трьох місяців не погашено борг за будь-яку з ЖКП, що перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що наразі дорівнює 680 грн.

Популярні новини зараз

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Показати ще

Сьогоднішня ж норма передбачає відмову у призначенні субсидії за наявності загальної заборгованості за ЖКП понад цю суму.

Також планується коригування у правилах перегляду житлової субсидії під час смерті члена сім'ї (крім заявника). У цьому випадку субсидія переглядається без звернення заявника з наступного місяця після місяця смерті.

Оформлення документів, скріншот: YouTube

Крім того, зміниться порядок уточнення норми перерахунку розміру пільг, якщо помер член сім'ї заявника, незалежно від того, подав пільговик заяву про це.

Нагадаємо, газ, світло та воду не відріжуть: кому повернуть мораторій на відключення.

Раніше повідомлялося, що березнева індексація скоро: як передчасно вийти на пенсію в 2024 році.

Також, субсидію можна буде отримати легше: для кого спростять процедуру.