Кожен громадянин вирішує самостійно, як саме виходити на пенсію та у кому віці. До того ж, враховують власні обставини та умови. Але у деяких випадках можна вплинути на суму пенсії самостійно.

Про те як це зробити розповіли у Пенсійному Фонді України.

Один з визначених законних способів – звернутись за призначенням пенсії пізніше за визначений вік. Законодавство шляхом підвищення виплат заохочує громадян працювати й надалі.

Допомога пенсіонерам. Фото: скрін youtube

Для цього, українцям, які мають право на отримання заслужених виплат не потрібно оформлювати пенсію. Тоді, призначення пенсії за віком відбуватиметься з врахуванням стажу на день звернення до ПФУ. Таким чином стаж збільшиться, а разом з ним підвищиться і пенсія.

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Показати ще

Як зміниться розмір після відстрочки виходу на пенсію

  • 0,5% за кожен повний місяць страхового стажу, починаючи з місяця, наступного за тим, в якому особа досягла пенсійного віку. Це може відбутись у випадку відтермінування до 60 місяців;
  • На 0,75% - за кожний повний місяць страхового стажу, починаючи з місяця, наступного за тим, в якому особа досягла пенсійного віку. Це може відбутись, якщо пенсію відклали більш ніж на 60 місяців.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Тож, особа, яка вирішить відкласти вихід на пенсію менше ніж на 60 місяців, то кожен рік відстрочки підвищує пенсійні виплати на 6% від основної суми пенсії.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, пенсіонери сідають за трактор: як мобілізація впливає на українські села

Раніше наш портал інформував, вік один, а пенсії різні: маленька деталь від якої залежить сума виплат

Також портал Знай повідомляв, деяким українцям заморозять виплати: як пенсіонерам не втратити допомогу