В Україні можуть підняти ціни на світ, і це не тішить. Поки що тариф залишається незмінним до кінця зими, але за підсумками опалювального сезону чекаємо деяких змін.

Зараз за кіловат-годину електроенергії ми платимо приблизно 2,64 грн. Але влітку ця цифра може збільшитись, щоправда, без різких сплесків. Про це повідомляє джерело.

Тарифи на електроенергію / фото: Freepik

Голова НКРЕКУ, Костянтин Ущаповський, розповів, що ринковий тариф насправді вдвічі більший – 5,5-5,8 грн за кВт-годину, без урахування ПДВ:

"Ми йдемо в Євросоюз і боремося за наш європейський вибір, тому змушені це робити. Проте ми маємо чітко розуміти, які запобіжники слід поставити, щоб не постраждали незахищені верстви населення. Ця робота зроблена, все це можна запускати", — каже Костянтин.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Показати ще

Тарифи на електроенергію / фото

Борги на ринку електроенергії вже дісталися 60 млрд грн, і європейські партнери наполягають на перегляді тарифів, вважаючи їх несправедливо низькими. З огляду на європейські вимоги піднімати ціни вкрай бажано, але з розумом.

Ущаповський обіцяє, що якщо ціни справді піднімуть, то не більш як на 15%, що приблизно до 3 грн за кВт-годину. Важливо, щоб цей процес було обговорено із суспільством перед прийняттям остаточного рішення. Поживемо побачимо.

Нагадаємо, ви можете за це не платити: як перерахувати суми за воду, газ або опалення

Раніше ми писали про те, що має знати кожен пацієнт: за що українці зобов'язані платити в лікарнях

Крім того, Знай.ua повідомляв, тарифи на світ у березні: скільки доведеться платити.