Ситуація на ринку праці відрізняться від минулорічної – бізнес почав активніше шукати людей. Національний банк України спрогнозував, яка буде ситуація з робочими місцями в Україні у найближчому майбутньому. Про це пишуть в Нацбанку.

Кількість вакансій на сьогоднішній день активно зростає, а бізнес шукає кваліфікованих кадрів. У Національному банку акцентують увагу на тому, що не так легко знайти собі в штат висококваліфікованих фахівців. Це відбувається через структурні перекоси на ринку праці.

Національний банк України - фото voxukraine

Ще до початку війни підприємства мали проблеми з пошуками дійсно кваліфікованих кадрів, а міграція та мобілізація звела всі зусилля нанівець. У результаті безробіття скорочується максимально повільно. Тому, роботодавці почали підвищувати заробітні плати через високу конкуренцію і боротьбу за таких працівників. Для багатьох компаній підвищення стало не тільки номінальним, але і реальним, що не пов’язане з рівнем інфляції. НБУ оцінили зростання заробітної плати у середньому на 3% по Україні.

Центр зайнятості. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Також за оцінками Національного Банку України, у майбутньому очікується скорочення рівня безробіття та зростання заробітної плати на підприємствах для заохочення працівників. Попит на кваліфікованих працівників буде збільшуватись, особливо, коли рівень безпеки стане високим.

"Відбудова країни потребуватиме нових робочих рук, тому компанії активно конкуруватимуть за робітників, у тому числі як за захисників, які повернуться з фронту, так і за мігрантів. Ця конкуренція, зі свого боку, й надалі стимулюватиме зростання реальних зарплат", – йдеться у повідомленні Нацбанку

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні подорожчала комуналка: за що доведеться платити більше

Раніше наш портал інформував, дефолт в Україні? Економіст пояснив, що це означає для українців та в чому вигода для держави

Також портал Знай повідомляв, будуть зайві нарахування за воду: власників квартирних лічильників попередили