Звична овочева продукція стає все менш доступною через активне зростання цін. Так, в Україні суттєво подорожчали капуста, болгарський перець та часник. Про це свідчать дані проєкту EastFruit та порталу "Мінфін".

Українські фермери підвищили ціни на білокачанну капусту через активізацію попиту та нестачу продукції на ринку. Ця ситуація дозволила збільшити вартість у середньому на 26% - відвантаження здійснюються по 8-12 гривень за кілограм.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Незважаючи на активне подорожчання капусти, цінник на неї в середньому на 33% нижчий, ніж за аналогічний період минулого року. Гравці ринку вважають, що фермери й надалі намагатимуться підвищувати ціни на овоч, оскільки запаси якісної продукції у сховищах активно скорочуються.

Ціни на овочі, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Водночас у супермаркетах спостерігається зростання цін на іншу популярну продукцію. Так, середня вартість болгарського перцю досягла позначки 222,53 гривні за кілограм. За місяць цінник зріс на понад 50 гривень.

Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін

Також відчутно додав у вартості часник. За даними моніторингу, середній цінник збільшився з 137,17 до 171,75 гривні за кілограм.

Ціни на часник. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, нові ціни на макарони, сосиски та яйця мотивують сідати на дієту: задоволення не з дешевих.

Також наш портал інформував, від таких цін пропадає апетит: чому овочі в Україні стають на вагу золота.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, хто собі може таке дозволити: українців шокували новими цінами на ковбасу, сир та яйця.