Українців попередили про намір змінити тарифи на послуги з управління побутовими відходами. Суми у платіжках значно зміняться – платити доведеться майже по 300 гривень за куб.

Зміни тарифів на вивезення побутових відходів анонсували на території сіл Стрийської міської ради. Про це повідомляється на офіційному сайті міськради.

Комуналка. Фото: скрін youtube

Чинний тариф на вивіз сміття для населення становить 190,86 гривні за куб. Він не змінювався з липня 2022 року і зараз є збитковим для підприємства.

Вказується, що перегляд тарифу спровокований низкою факторів, зокрема збільшенням цін на пально-мастильні матеріали, а також підвищенням мінімальної заробітної плати.

Популярні новини зараз

Для ФОП вступили у дію нові правила

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Показати ще

Контейнери для сміття, фото з відкритих джерел

"Зважаючи на наведені фактори росту цін і тарифів середньозважений (економічно обґрунтований) тариф на послуги з управління побутовими відходами для мешканців сіл Стрийської МТГ становитиме 291 грн за м³ тобто 30,00 грн.з однієї особи в місяць", - йдеться у повідомленні.

Таким чином, тариф на вивезення сміття подорожчає на 100 грн/куб. Щомісячний платіж на одну особу виросте трохи більше, ніж на 10 грн.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, комуналка, пальне та продукти харчування: як подорожчало життя українців за два роки повномасштабного вторгнення.

Також наш портал інформував, чи технічне обслуговування не провели, а платити все одно доведеться? Газовики прояснили важливі питання.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, людям підвищення тарифів, олігархам та монополістам – радість: експерт пояснив, кому вигідно піднімати ціни.