На українських водіїв очікують нові ціни на паливо. Що і на скільки зміниться в ціні, розповів експерт Сергій Куюн у коментарі "24 каналу".

Ситуація на кордоні з Польщею спровокувала певні проблеми на ринку палива в Україні. Водіям слід очікувати зростання цін у березні на один із популярних видів палива.

Автогаз. Фото: скрін youtube

За словами фахівця, через блокаду кордону дорожчатиме скраплений газ. Проблема в тому, що левова частка того, що поляки продають українцям – паливно-мастильні матеріали. Протести ускладнюють логістику, тому паливо йде в об'їзд польського кордону та заїжджає в Україну через Словаччину, Угорщину та Румунію.

АЗС. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Такі умови призводять до додаткових витрат на логістику, що вплине на цінники для українських водіїв. Сергій Куюн зазначає, що автогаз може додати у ціні приблизно 3 гривні – до 30 гривень за літр. Далі вартість збільшуватися не повинна, оскільки обсяги заміщатимуться іншими поставками.

Варто зазначити, що станом на 1 березня середня вартість автогазу в Україні становить 28,04 гривні за літр. На українських АЗС спостерігається поки що незначний приріст цін.

Ціни на пальне. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, весна принесе нові ціни на заправки: водіїв попередили, як зміниться вартість пального в березні.

Також наш портал інформував, сигнали, які не можна ігнорувати: 6 ознак, які "кричать" про терміновий ремонт гальм.

Крім того, ми писали, вам "впарили" бодягу: як перевірити якість бензину та захистити залізного коня від поломок.